2% pentru MEMORIA
Vizitati-ne pe Facebook
 Arhiva
 
 
IN MEMORIAM BANU RĂDULESCU
 
Num?rul 25 al revistei noastre, care trebuia s? fie, într-un fel, un num?r jubiliar, iat?, se transform? într-un num?r îndoliat de plecarea dintre noi a redactorului-sef BANU R?DULESCU.
Apărând, la sfârsitul anului 1990, din initiativa si prin strădaniile fondatorului si promotorului ei, scriitorul Banu Rădulescu, revista Memoria a ajuns - în pofida tuturor dificultătilor de care s-a lovit de-a lungul anilor - la numărul 25. Întâmpinată initial cu neîncredere si nepăsare, privită cuindiferentă si scepticism de către unii, Memoria si-a continuat aparitia de-a lungul a opt ani,croindu-si drum către mintile si inimile cititorilor, evocând universul concentrationar românesc si căutând să mentină trează imaginea ororilor si suferintelor din anii totalitarismului comunist.
Dedicat trup si suflet acestei opere, pe care chiar el o considera opera vietii sale, Banu Rădulescu a slujit până în ultima clipă, pe patul grelei sale suferinte, ideea continuitătii Memoriei si a încrederii în eliberarea gândirii arestate. ROMÂNIA
PRESEDINTELE Fundatia "Memoria"Am aflat cu adâncă tristete că s-a stins din viată Banu Rădulescu, un suflet ales, pentru care experienta zguduitoare a închisorii comuniste a devenit izvor de tărie si generozitate sufletească. Într-o vreme tulbure, de răstălmăcire a valorilor morale si civice, Banu Rădulescu s-a implicat cu inepuizabile resurse fizice si sufletesti în lupta pentru recuperarea adevărului si pentru cinstirea celor ce l-au slujit cu pretul suferintei si al vietii lor. A initiat Fundatia Memoria si revista cu acelasi nume. Împreună cu o echipă de colaboratori devotati, Banu Rădulescu a salvat, astfel de la uitare oameni si fapte care ajută mult la întelegerea în sensul ei tragic si profund a istoriei noastre din ultima jumătate de veac. A înteles că fiecare dintre noi este răspunzător de soarta comunitătii în care trăieste si a luptat toată viata pentru o mai dreaptă asezare a lucrurilor.
Prin plecarea lui Banu Rădulescu pierdem un prieten si un reper moral. Îl vom cinsti prin gândurile noastre de întristată aducere aminte. Emil Constantinescu
Presedintele României
 
Ultimele
numere:
 
 
 
 
Prima pagina | Arhiva | Redactia | Editura | Abonamente | Contact
Copyright 2003- 2011 Revista Memoria. Toate drepturile rezervate.