2% pentru MEMORIA
Vizitati-ne pe Facebook
 Arhiva
 
 
Internationala terorismului comunist si Romania
 
In doua numere anterioare ale revistei (nr. 21 si 22), abordand tematica rubricii de mai sus, am enuntat cateva caracteristici ale Internationalelor comuniste I, II si III. Au fost cateva date sumare, departe insa de a epuiza subiectul. Am spus acolo ca nefasta pentru noi, romanii, a fost Internationala a III-a. Venim acum cu unele amanunte in legatura cu aceasta I. a III-a, care si-a propus intre altele demolarea Romaniei, in pasul ei decisiv spre revolutia mondiala. Firesc, eram primul bastion care le statea in cale.

Internationala a III-a ? numita si Comintern ? a fost intemeiata la Moscova in martie 1919 (cu 80 de ani in urma). Ea a demarat ca adversara a Internationalei a II-a ? creata in 1889 ? intitulata "internationala muncitoreasca socialista". Internationala a II-a urmarea realizarea evolutiei sociale in pasi mici, din aproape in aproape, progresiv, fara convulsia revolutionara. Dimpotriva, Internationala a III-a vedea realizarea progresului social doar prin pulverizarea societatii printr-o revolutie. si nu intr-o tara anume, ci simultan si in alte tari, ba chiar la nivel planetar.
Lenin a fost inspiratorul acestei Internationale a III-a, destinata sa dea foc pamantului. El i-a pus bazele si i-a fixat obiectivul: revolutia mondiala. In vara lui 1920 a avut loc al doilea Congres al Cominternului. Atunci s-au formulat 21 de conditii pentru ca socialistii (citeste "comunistii") din lumea intreaga sa poata adera la aceasta Internationala.
Marcam in continuare cateva din hotararile acestui al doilea Congres:
a) "Internationala comunista este partidul international al insurectiei si dictaturii proletariene" (era transpunerea in practica a sloganului din manifestul p.c.r. al lui Marx si Engels: "Proletari din toate tarile, uniti-va!"; sa observam cuvintele "insurectie" si "dictatura");
b) al 3-lea punct din cele 21 conditii enunta: "In aproape toate tarile Europei si Americii lupta de clasa intra in perioada razboiului civil. Comunistii nu pot in aceste conditii sa se mandreasca cu legalitatea burgheza. E de datoria lor sa creeze peste tot, paralel cu organizatiile legale, un organism clandestin capabil sa-si indeplineasca la momentul decisiv datoria fata de revolutie" ("moment decisiv", adica insurectia revolutionara, practic, revolta; iar "datoria fata de revolutie" nu inseamna altceva decat declansarea unui razboi civil);
c) a 12-a conditie din cele 21 formulate de Comintern zice: "In epoca actuala a razboiului civil, partidul comunist nu va putea sa-si indeplineasca rolul sau decat daca este organizat de maniera cea mai centralizata, decat daca are o disciplina de fier care este axata pe o disciplina militara si daca este bazata pe un organism central care are largi puteri, care-si exercita o autoritate incontestabila si care beneficiaza de increderea unanima a militantilor" (se vede de aici cum totul e centralizat, lasandu-i-se "sefului" hotararea decizionala; seful era Lenin; l-a urmat apoi Stalin;
d) a 13-a conditie spunea: "Partidele comuniste trebuie sa procedeze la epurarea perioadica a organizatiilor lor, ca sa indeparteze elementele interesate si mici burgheze" (se pot fixa aici inceputurile crimelor comuniste indreptate nu numai impotriva adversarilor declarati ca atare, ci si impotriva propriilor membri; Stalin se va servi de acest paragraf pentru a-si decapita fostii tovarasi);
In iunie 1921 a avut loc la Moscova al III-lea Congres al Cominternului. In Europa incepusera sa fie constituite unele partide comuniste in diverse tari.
La acest congres se adopta doua seturi de dosare. Ele privesc urmatoarele teze:
a) Teza asupra tacticii; ea enunta: "Partidul comunist trebuie sa bage in cap celor mai largi paturi proletare, prin fapta si prin cuvant, ideea ca orice conflict economic sau politic trebuie, intr-un caz favorabil al circumstantelor, sa se transforme in razboi civil in care sarcina proletariatului va fi sa puna mana pe puterea politica".
b) Tezele asupra structurii, metodelor si actiunii partidelor comuniste; in aceste teze se explica ce inseamna o "miscare revolutionara deschisa" si "organizarea luptei", care trebuia facuta in mod secret in randul acestuia; se arata cum trebuie sa fie pregatit un razboi civil, care sa duca la "o armata rosie regulata".

O data ce a fost planificat acest incendiu planetar, Lenin a si aprins focul.
1. Mai intai in Romania. Ofensiva impotriva noastra a inceput imediat dupa instalarea bolsevicilor la putere. A fost vizata Basarabia, Lenin propunandu-si sa realizeze o revolutie bolsevica acolo. Cum s-au petrecut lucrurile in Basarabia in perioada 1919-1924 se poate vedea din textul pe care noi l-am publicat la rubrica "Istoria Furata" in revista noastra nr. 21 si 22, continuandu-l acum in numarul de fata. Planul lui Lenin a esuat.
2. A urmat apoi Ungaria. Comunistul Bela Kun, aflat in conducerea Cominternului, a fost trimis in Ungaria, cu misiunea de a prinde focul revolutiei acolo. El a reusit sa dea foc Ungariei, punand bazele "Republicii Consiliilor". Aceasta Republica a umplut tara de sange cat timp ea a durat: 133 de zile, de la 21 martie la 1 august 1919. Ordinea a fost adusa acolo de trupele romanesti. (asupra acestui lucru vom mai reveni).
3. A treia victima vizata a fost Germania. Profitand de tulburarile sociale din Germania, Lenin a incercat sa declanseze si acolo revolutia. Nu a reusit.
4. A urmat imediat Estonia. Nici aici nu a reusit.
5. I-a succedat Bulgaria. Nici focul iscat aici nu s-a putut extinde; el a fost stins. Aceasta a fost situatia in Europa in perioada interbelica. Esecurile inregistrate nu i-au descurajat pe comunisti. Urmarindu-si cu tenacitate scopul, ei au inceput sa-si intemeieze prin diverse tari ale lumii partide comuniste. Regimurile democratice nici nu s-au putut opune la aceasta ingerinta in viata lor politica, pentru ca altfel s-ar fi dezis de la dezideratele democratiei. Profitand de acest lucru, partidele comuniste din diferite tari "s-au legalizat". Unele au reusit sa patrunda chiar in parlamente. Dar ele n-au avut nicaieri nationalitate. Ele n-au fost niciodata francez, german, britanic etc. Ele erau din Franta, din Germania etc. Cum a fost si partidul comunist plantat de Kremlin in Romania. El nu era roman, ci din Romania. O mana de incendiatori, marea majoritate straini, secondati si de cativa "patrioti romani", precum Gheorghe Cristescu-Plapamaru, Alexandru Iliescu (tatal actualului Ion Iliescu)de fapt, nici acestia "prea" romani. Asupra acestui lucru vom mai reveni.

Din cartea Le livre noir du communisme lipseste cu desavarsire orice referire la tara noastra. Este o omisiune foarte grava, cu atat mai mult cu cat ? repetam ? Romania a fost prima tara vizata de Lenin spre a fi aruncata in focul revolutiei mondiale.

Oprindu-ne acum asupra actiunilor declansate de Internationala a III-a in Romania, redam in continuare actele teroriste ale bolsevicilor in Basarabia.

 
Ultimele
numere:
 
 
 
 
Prima pagina | Arhiva | Redactia | Editura | Abonamente | Contact
Copyright 2003- 2011 Revista Memoria. Toate drepturile rezervate.